ADR


ADR

 

Társaságunk vállalja a biztonsági tanácsadói tevékenység ellátását és a teljeskörű ügyintézését, valamint az ADR szabályok oktatását, melyekkel partnerünknek biztosítani tudjuk, hogy minden előírásnak megfelelően tudja végezni a tevékenységét. A szabályok változásainak követésével mindig a legfrissebb információk állnak a rendelkezésünkre.

A veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadóról szóló 25/2014. NFM rendelet alapján minden olyan vállalkozás köteles legalább egy ADR tanácsadót alkalmazni, amelyik tevékenysége során veszélyes árut közúton kíván szállítani, illetve ha a szállítást végzők közvetlen kapcsolatban kerülnek a szállított áruval.

Szállítás során a munkabiztonság rendkívül fontos. A tanácsadó megszervezi a folyamatot, tájékoztatja a munkatársakat, illetve ellenőrzi, hogy minden technikai utasítást megkaptak-e. A tanácsadó köteles összeállítani egy vészforgatókönyvet is, hiszen baleset esetén az ő feladat feltárni az okokat.

ADR oktatásban kell részesülnie mindazon dolgozóknak, akik a szállításban, vagy annak részfolyamataiban érintettek.

Az oktatások során az érintett munkavállalók mindenre kitérő, a gyakorlatban is hasznos felkészítést kapnak, melyet a munkájuk során alkalmazni tudnak.